Un blog de Universitat Politècnica de Valéncia, Campus de Gandia.

Una professora del Campus de Gandia de la UPV, entre els 300 experts triats per a integrar la Xarxa Leonardo de la Fundació BBVA

Marga Cabrera, professora del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, ha sigut una de les 300 persones triades per a formar part de la Xarxa Leonardo, constituïda per la Fundació BBVA al novembre de 2018.  Segons informa la Fundació BBVA, un dels objectius de la Xarxa Leonardo és donar a conèixer els seus components, al mateix temps que es fomenta l’intercanvi d’idees i coneixements. ‘Es tracta de persones que, independentment de la seua posició laboral o jeràrquica, són el motor de la ciència i la cultura del nostre país’, afirmen fonts de la Fundació BBVA.

Marga Cabrera va ser mereixedora l’any 2015 d’una Beca Leonardo (anteriorment dita ‘Ajudes individuals a investigadors i creadors culturals’) pel seu projecte ‘Observatori de nous mitjans en espanyol: Amèrica Llatina, Espanya i Estats Units’, l’objectiu del qual era mantindre un cens viu de mitjans digitals que ajude a investigadors i emprenedors en periodisme a identificar la seua competència en espanyol i a detectar les millors pràctiques quant a model de negoci, iniciativa, noves narratives i resultats.

En la convocatòria de 2015 van concórrer més de 1.900 investigadors i creadors i d’ells se seleccionaren 63 projectes, després d’un procés d’avaluació en dos passos.  Amb la seua integració en la Xarxa Leonardo, Marga Cabrera espera augmentar l’impacte de les seues investigacions en benefici de la societat, gràcies a la col·laboració amb especialistes en altres camps.

La Xarxa Leonardo vol ser un distintiu de qualitat en la investigació, perquè en són molt pocs els seleccionats en cada àmbit i la inclusió en la xarxa és un reconeixement a la carrera dels seus membres. Marga Cabrera és directora del Màster CALSI Social Mèdia i professora del Grau en Comunicació Audiovisual, tots dos impartits al Campus de Gandia. També va fundar i codirigeix el congrés internacional sobre xarxes socials Comunica2.

XARXA LEONARDO

L’activitat de la Xarxa Leonardo podrà seguir-se a través de la web i estan convidades a participar totes les persones que han sigut mereixedores d’una Beca Leonardo. Les Beques Leonardo estan dirigides a persones de 30 i 45 anys, en un estadi intermedi de les seues carreres, que conjuminen una trajectòria sòlida i un gran potencial de creixement.

Des de 2014, s’han atorgat 308 beques, en convocatòries obertes avaluades per comissions en 11 àrees de coneixement: Ciències Bàsiques; Biologia, Ciències del Medi Ambient i de la Terra; Biomedicina; Tecnologies de la Informació i la Comunicació; Enginyeries i Arquitectura; Economia i Ciències Socials; Comunicació i Ciències de la Informació; Humanitats; Arts Plàstiques i Art Digital; Música i Òpera; i Creació Literària i Teatre.

MEMBRES UPV QUE SÓN ‘LEONARDOS’

També formen part de la Xarxa Leonardo altres investigadors i docents de la Universitat Politècnica de València, entre els quals es troba la científica gandiana María Morant Pérez, investigadora Juan de la Cierva en l’Institut Universitari d’Investigació de Tecnologia Nanofotònica de la UPV i que es va titular  en Telecomunicacions al Campus de Gandia.

També Ignacio Bosch, catedràtic de Projectes Arquitectònics de la UPV i Eugenio Giner, Catedràtic d’Enginyeria Mecànica de la UPV, que són membres de la Comissió Avaluadora de l’àrea de coneixement d’Enginyeries i Arquitectura de les Beques Leonardo También Ignacio Bosch, catedrático de Proyectos Arquitectónicos de la UPV y Eugenio Giner, Catedrático de Ingeniería Mecánica de la UPV, que son miembros de la Comisión Evaluadora del área de conocimiento de Ingenierías y Arquitectura de las Becas Leonardo.

Altres ‘Leonardos’ de la UPV són  Antonio Leyva Pérez, de l’Institut de Tecnologia Quimica de la UPV; Francisco David Guzmán, doctor Enginyer Industrial de la UPV, José Miguel Adam Martínez, doctor Enginyer de Camins, Canales i Ports UPV, al costat d’altres investigadors formats en la UPV i que desenvolupen la seua activitat en altres institucions: com Guillermo Rodrigo Tárrega, doctor en Biotecnologia per la UPV, que treballa en  l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (CSIC-Universitat de València);  Ángela López Sabater, coordinadora de les activitats didàctiques d’ARAE Patrimoni  per a xiquets; Carlos Angulo Barrios, enginyer de telecomunicacions que va desenvolupar la seua investigació en el Centre de Tecnologia Nanofotònica de la UPV com a investigador  Ramón y Cajal i ara treballa en la Universitat Politècnica de Madrid; l’artista Hugo Martínez-Tormo, enginyer agrícola i llicenciat en Belles arts per la UPV  o  l’artista plàstica Leire Urbeltz Munuce, llicenciada en Belles arts i màster en Investigació i Creació en Art per la UPV,  que compagina la seua faceta creativa amb la de mediadora en el Centre d’Art Contemporani de Huarte .


Sandra Barrancos Gregori

Tècnica de comunicació i màrqueting del Campus de Gandia.

Fotos: Fundació BBVA

 < Entrada anterior 
 Entrada següent > 
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
RSS
Flickr
SlideShare

Dones i ciència

Setmana de la Ciència

ciencialab

cienciapropera1

BANNER CIENCIA CERCANA_VLC

Diari d’un científic a Nova York

Producció científica