Un blog de Universitat Politècnica de Valéncia, Campus de Gandia.

Polisabio, investigació per a millorar l’atenció sanitària

Impulsar, mitjançant activitats preparatòries, la realització de projectes de recerca i innovació en l’àmbit sanitari. Aquest és l’objectiu de Polisabio, el programa de col·laboració engegat per la Universitat Politècnica de València (UPV), des del Campus de Gandia i el Campus d’Alcoi i la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), en els seus departaments de Salut de Xàtiva-Ontinyent, Elda, Sant Joan d’Alacant, Marina Baixa, Gandia i Alcoi. 

Deu projectes han sigut seleccionats en la convocatòria de 2017, cinc co-dirigits per personal científic del Campus d’Alcoi i cinc de Gandia. Tots ells estan a càrrec de personal científic amb una trajectòria destacada i aporten propostes amb les quals multiplicar l’impacte en la societat del coneixement desenvolupat. 

ELS PROJECTES SELECCIONATS DES DEL CAMPUS DE GANDIA HAN SIGUT: 

  • ECAEL-Nounats, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida i assistencial dels pacients en unitats de Neonatologia, mitjançant el diagnòstic i reducció de nivells sonors, electromagnètics i lumínics en una sala de nounats; la investigadora responsable de la UPV, Romina del Rey, ha participat en el desenvolupament de mecanismes de protecció per a aquest àmbit. 
  • PAMTEL-RT, una plataforma telemàtica que permet una connexió immediata amb el pediatra de guàrdia de l’hospital, amb la finalitat que els professionals sanitaris puguen guiar a distància el tractament de xiquets, en situacions d’emergència. Fernando Boronat, coordinador del grup de recerca Immersive Interactive Mitjana (IIM) Research & Development (R&D) Group, és el codirector del projecte, des de la UPV. 
  • Fernando Boronat coordina també el projecte DALE-3D, la finalitat del qual és la creació i avaluació d’una plataforma informàtica que continga models i animacions 3D per al diagnòstic precoç d’alteracions de la visió estereoscópica. 
  • AFECV és una proposta de recerca per a aplicar el processament de bio-senyals en la millora del tractament de pacients de fibril·lació auricular, que és l’arítmia cardíaca més comuna, i que afecta quasi un milió d’espanyols. José Joaquín Rieta, amb una àmplia experiència en la tecnologia aplicada a malalties del cor, és el coordinador del grup Biosignals & Minimally Invasive Technologies (BioMIT) així com l’investigador principal d’aquest projecte per part de la UPV.

José Pelegrí, sotsdirector del Pla Estratègic del Campus de Gandia de la UPV, s’ha mostrat molt satisfet dels resultats de la primera convocatòria de Polisabio: ‘Hem unit esforços i hem fet un pas més en el nostre objectiu comú: que la recerca de la universitat puga aplicar-se en l’àmbit de la salut i assistència de les persones’. 

La següent fase serà treballar perquè aquestes propostes aprovades per Polisabio donen lloc a projectes capaços d’atraure inversió pública i privada de convocatòries nacionals i internacionals, entre d’altres el programa H2020, i també accions d’innovació. 


Sandra Barrancos Gregori

Tècnica de comunicació i màrqueting del Campus de Gandia

 < Entrada anterior 
 Entrada següent > 
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
RSS
Flickr
SlideShare

Dones i ciència

Setmana de la Ciència

ciencialab

cienciapropera1

BANNER CIENCIA CERCANA_VLC

Diari d’un científic a Nova York

Producció científica