Un blog de Universitat Politècnica de Valéncia, Campus de Gandia.
semana-de-la-ciencia-campus-de-gandia-upv

Ciència per a tots els públics en la XII Setmana de la Ciència

Una exposició sobre l’oceà profund, tallers d’educació ambiental, monòlegs científics i conferències sobre tecnologia multimèdia, turisme, el litoral valencià, els ultrasons, la comunicació digital o les xarxes 5G formen part i del complet programa que hem preparat per a la XII Setmana de la Ciència.

Com cada any, des del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València hem organitzat activitats amb el millor de la recerca i de la divulgació científica. I ho fem de manera propera, accessible a qualsevol interessat per la ciència o pels camps de coneixement tractats.


CONFERÈNCIA | Turisme Experiencial: una gran expectativa per al turista i un gran desafiament per a la destinació

* 21 octubre |  19.30 hores | Casa de la Marquesa, Gandia

maria-jose-vinals-campus-gandiaEncara que sempre seguiran existint les ofertes vacacionals d’activitats tradicionals d’esbarjo o les de caràcter contemplatiu on s’observen les meravelles del món des d’una perspectiva passiva, les noves tendències cap a les quals apunta la demanda turística són les experiències.

Sobre aquest nou paradigma en el sector turístic versarà la conferència de María José Viñals, Catedràtica de Geografia de la Universitat Politècnica de València (UPV), en la qual es pretén mostrar les claus per al disseny de productes experiencials basats en les emocions, analitzant els factors que influeixen prèviament, durant i posteriorment a la visita del lloc: “el futur resideix en la vivència del lloc i a sentir emocions memorables que ens acompanyen la resta de la nostra vida”, assegura Viñals.


CONFERÈNCIA |La mar: un tresor amenaçat

* 28 octubre |  19.30 hores | Casa de la Marquesa, Gandia

miguel-rodillaEl canvi climàtic en el medi marí i litoral està provocant l’augment de la temperatura de l’aigua, increment de salinitat, baixada del pH i increments en el nivell del mar, modificació de la intensitat de l’onatge i esdeveniments extrems inusuals.

En la conferència que impartirà Miguel Rodilla, doctor en biologia dels organismes marins i director del Màster en Avaluació i Seguiment Ambiental d’Ecosistemes Marins de la UPV, s’analitzarà les conseqüències ecològiques d’aquests canvis. Entre aquestes conseqüències es troben “l’augment d’espècies invasores, mortaldat massiva d’espècies vulnerables i canvis en l’estructura i funcionament dels ecosistemes mediterranis”, alerta l’investigador.


EXPOSICIÓ | Un mar de dades

Del  3 al 30 de novembre / Sala d’usos múltiples del CRAI – Campus de Gandiaun_mar_de_datos_exposición_csic_Campus_de_Gandia

Aquesta exposició, organitzada pel Consell Superior d’Investigacions Científiques – CSIC, recull, de manera visual i accessible per al públic general, alguns de les troballes més importants aconseguides fins al moment en el si de el projecte Malaspina.

El 15 de desembre de 2010, més de 250 investigadors i investigadors a bord dels bucs de recerca oceanogràfica Hespérides i Sarmiento de Gamboa van iniciar una expedició, que els va portar a recórrer el món en diferents etapes durant nou mesos. L’objectiu era conèixer l’impacte del canvi global en l’oceà i explorar la seua biodiversitat, especialment en l’oceà profund.


CONFERÈNCIA | La comunicació en l’era digital: “si no estàs en Google no existeixes”

* 4 de novembre|  19.30 hores | Casa de la Marquesa, Gandia

Marga Cabrera nuevos mediosEl món s’ha tornat digital, almenys en aquesta part del globus, cada vegada és més important llaurar-nos una bona reputació digital i que la xarxa parle de nosaltres. Els mitjans, les relacions personals, la docència, la comunicació… tot passa per una transformació digital.

Marga Cabrera, doctora i professora en Comunicació Audiovisual en la Universitat Politècnica de València i directora del congrés Comunica2, repassarà la revolució que estem vivint en els últims temps, reflexionarà sobre com ens afecta i de quina manera es pot conviure amb els canvis de la generació digital. Uns canvis que afecten a una gran majoria, “no fa falta ser una estrella del futbol o un cantant famós, tothom necessita que Google el posicione positivament i no perdre oportunitats”, adverteix Cabrera.


TALLERS | Educació ambiental

8 i 9 de novembre / de 10.00 a 11.30 h. / Campus de Gandiatalleres ambientales semana de la ciencia campus de gandiaCom  és habitual en les últimes edicions de la Setmana de la Ciència, el Campus de Gandia ha preparat una sèrie de tallers sobre educació ambiental impartits per estudiants del Grau en Ciències Ambientals dirigits a estudiants preuniversitaris.


CONFERÈNCIA | Aplicacions i sistemes multimèdia immersius i interactius

10 de novembre / 12.30 / Aula Magna del Campus de Gandia

iim-campus-gandia-upv

La realitat virtual, els videojocs o la televisió intel·ligent seran els protagonistes de la conferència que oferirà el Immersive Interactive Media R&D Group, grup de recerca del Campus de Gandia compost per investigadors de diferents àrees i liderat pel doctor Fernando Boronat.


MONÒLEGS CIENTÍFICS | Big Van, científics sobre rodes

11 de novembre /  12.00 h. / Aula Magna, Campus de Gandia

BIG VAN

Big Van és un grup de científics que expliquen la ciència que ells mateixos realitzen d’una manera molt peculiar: amb humor. A través del gènere teatral del monòleg, aquests científics pugen a l’escenari al més pur estil “club de la comèdia”, fent un espectacle per a tots els públics. L’any passat ja vam tenir l’oportunitat de riure’ns i aprendre molt amb ells.


CONFERÈNCIA | El futur dels comunicacions mòbils. Les xarxes 5G

* 18 de novembre|  19.30 hores | Casa de la Marquesa, Gandia

jose-francisco-monserratLa revolució en aquest camp ha sigut espectacular en les últimes tres dècades, però sabem realment com funcionen les comunicacions mòbils?

En la conferència oferida pel doctor Jose F. Monserrat, professor de la UPV,  s’abordarà el funcionament bàsic dels sistemes de comunicacions sense fils i es farà un recorregut històric de com han evolucionat els sistemes mòbils des dels anys 90 als nostres dies. Ja en l’última part, el protagonisme serà per  la 5G i tot el que pot oferir aquesta tecnologia mòbil: “s’espera que millore significativament les comunicacions actuals, principalment les sense fils, i que permeta una àmplia gamma d’aplicacions de comunicació entre màquines, en àrees com la salut, seguretat en carretera, automatització industrial i realitat augmentada”, afirma Monserrat.


CONFERÈNCIA | Ultrasons: la revolució silenciosa

* 25 de novembre | 19.30 hores  | Casa de la Marquesa, Gandia

paco-camarena-baja

Fins a fa molt poc, el cos humà, opac per naturalesa, solament podia estudiar-se científicament mitjançant la palpació, l’ús de bisturís o de rajos X. No obstant açò, a mitjan segle passat, i gràcies als avanços en electrònica, computació i piezoelectricitat, es va tornar transparent i vam ser capaces de determinar contorns d’estructures, moviments interns, fluxos de sang, densitats, dureses, grandàries… I no solament veure-ho, també actuar sobre aquests.

De la mà de Paco Camarena Femenía, professor i investigador del Departament de Física Aplicada de la UPV i director de la Càtedra IVIO, comprovarem aquesta fascinant història: la revolució que ha suposat disposar de la tecnologia ultrasònica en la medicina moderna i en quins fenòmens físics es basen els dispositius innocus, no contaminants i no invasius més emprats en els centres de salut i hospitals de tot el món.


* Conferencia perteneciente a la programación del 5º Ciclo Ciencia y Tecnología en la Safor y de la XII Setmana de la Ciència del Campus de Gandia. Las conferencias están coorganizadas por el CEIC Alfons el Vell y el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València y subvencionadas por la convocatoria Propostes d’Accions Culturals PAC 2016 UPV.

LA SETMANA DE LA CIÈNCIA EN EL CAMPUS DE GANDIA


Més informació i contacte:

Sandra Barrancos Gregori
Comunicació i màrqueting del Campus de Gandia
C/Paranimf,1. 46730 Grau de Gandia (València) Spain
sanbargr@upvnet.upv.es  /  +34 679.309.656 ext:15333 /  Twitter: @campusgandiaupv

 < Entrada anterior 
 Entrada següent > 
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
RSS
Flickr
SlideShare

Dones i ciència

Setmana de la Ciència

ciencialab

cienciapropera1

BANNER CIENCIA CERCANA_VLC

Diari d’un científic a Nova York

Producció científica