Un blog de Universitat Politècnica de Valéncia, Campus de Gandia.

Safor Salut impulsa la proposta de projectes innovadors en el sector salut

El programa de cooperació “Safor Salut”, iniciativa conjunta entre el campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV)FISABIODepartament de Salut de Gandia, FISABIO-HACLE La Pedrera i la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), va organitzar una Píndola tecnològica sobre aspectes clau per al desenvolupament d’App en el sector salut el 30 de juny en l’edifici de Foment de Gandia.

La jornada va connectar de manera presencial i en línia al sector sanitari, tecnològic, empresarial, associacions de persones i pacients, ajuntament i mancomunitat per a impulsar la proposta de projectes innovadors en el sector salut.

Es van plantejar els conceptes bàsics del desenvolupament de les aplicacions en el sector salut, per a disposar d’informació sobre quan té sentit desenvolupar les App pròpies, quan recórrer a App existents, quins aspectes han de ser tinguts en compte per al seu èxit, així com principals repositoris.

 

En l’esdeveniment va participar personal expert en la matèria de diversos àmbits. Des de la perspectiva empresarial vam comptar amb Salvador Rodrigo de l’empresa Locatec, empresa dedicada al desenvolupament personalitzat d’aplicacions informàtiques, amb una àmplia cartera d’aplicacions altament desenvolupades, una gran experiència en tecnologies de programació adaptada a noves plataformes i llenguatges de desenvolupament d’aplicacions.

A continuació , Antonio Martínez, investigador de l’institut ITACA-SABIEN de la Universitat Politècnica de València, expert en tecnologies per a la salut i el benestar, va analitzar les App en el sector salut i com a producte sanitari. Destacant que una App és producte sanitari si està destinada a ser utilitzada específicament per a diagnòstic i/o amb finalitats terapèutics, encara que hi ha molta casuística i és necessari estudiar cas a cas.

Seguidament, va tenir lloc una taula redona amb títol “Reflexió sobre el paper de les aplicacions en l’àmbit salut, la seua necessitat i la seua accessibilitat. Principals barreres”, moderada per Daniel Royo, del Servei d’Atenció i Comunicació amb el pacient de la Conselleria de Sanitat  Universal i  Salut pública.

En la taula redona va participar Jesús Tomás del campus de Gandia, expert en el desenvolupament d’aplicacions mòbils i intel·ligència artificial, Dolores Miñana  psicòloga i coordinadora del centre de desenvolupament infantil i d’atenció precoç de la mancomunitat de municipis de la Safor, Alicia Garrote terapeuta ocupacional especialista en Neurologia a l’hospital d’atenció a crònics i llarga estada La pedrera i, des de la fundació Espurna, ens van acompanyar Joana Miragall i Nancy Vidal, psicòloga i treballadora social.

En la taula redona es van tractar temes com les necessitats que tenen d’App  els i les pacients, l’accessibilitat, la disponibilitat en el sistema de salut i les barreres o bretxes digitals que sorgeixen.

A continuació , es va generar un debat en el qual es va parlar, entre altres temes, de la interconnexió de les App amb els sistemes de salut.

El tancament de la jornada va anar a càrrec de rosa Andrés, gerent del departament de salut de Gandia.

GENERACIÓ D’IDEES I REPTES

Si tens una idea de projecte i necessites un soci de l’entorn sanitari, universitari, empresarial o social per a dur-lo a terme, introdueix la teua idea en saforsalut.es/ideas-retos i t’ajudarem a trobar-lo. A més, pots veure les idees introduïdes i participar activament col·laborant en la seua posada en marxa.

EQUIP SAFOR SALUT

Campus de Gandia (UPV): Pilar Sánchez | psanche@upv.es, Amparo Estruch | maesmon@upv.es

FISABIO-DS Gandia: María Prada | prada_marmar@gva.es, Amparo Arlandis | arlandis_ampviy@gva.es, Silvia Llàcer | llacer_sil@gva.es , Elena Carrió | carrio_elearg@gva.es

Empresas-FAES: Josep Miquel Juan mjuan@cev.es , Fina López | info@faesafor.com

Projecte finançat per:

 < Entrada anterior 
 Entrada següent > 
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
RSS
Flickr
SlideShare

Dones i ciència

Setmana de la Ciència

ciencialab

cienciapropera1

BANNER CIENCIA CERCANA_VLC

Diari d’un científic a Nova York

Producció científica