Un blog de Universitat Politècnica de Valéncia, Campus de Gandia.

El Campus de Gandia col·labora en el desenvolupament de platges intel·ligents

Un equip multidisciplinari de personal investigador del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València col·labora amb l’Agència Valenciana de Turisme per a la posada en marxa d’un projecte de monitoratge ambiental de les platges de la Comunitat Valenciana, que servirà tant per a millorar el servei com per a obtenir informació dels usuaris. L’equip de recerca prové de les grans àrees de coneixement en les quals el Campus de Gandia és especialista: el turisme, les telecomunicacions, les tecnologies interactives, les ciències ambientals i la comunicació.

El projecte està finançat en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre l’Agència Valenciana del Turisme i la Universitat Politècnica de València i les proves pilot d’aquest que es desenvolupen en les platges de Benicàssim, Gandia i Benidorm.

PLATGES INTEL·LIGENTS

El model de Platges Intel·ligents de la Comunitat Valenciana està dins del marc dels projectes estratègics de l’Oficina de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTICV). La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha destacat que les platges intel·ligents “seran aquelles capaces de prestar millors serveis i sintonitzar amb la demanda”, al mateix temps que ha apostat per “treballar perquè les platges siguen més inclusives, més integradores, accessibles, sostenibles i presten serveis més avançats a l’usuari”.

La Directora General també ha ressaltat que “els resultats d’aquests estudis pilot ens permetran conèixer quines eines tecnològiques s’han d’implantar per a millorar la gestió de les platges i convertir-les en espais més segurs i adaptats als hàbits actuals i futurs de la demanda”.

INTERNET DE LES COSES

El projecte suposa aplicar de forma pionera la tecnologia de l’Internet de les Coses en la gestió de les platges de la Comunitat Valenciana i dissenyar un prototip de baix cost, amb alimentació ambiental, sense necessitat de manteniment i baix consum d’energia que transmetrà les dades sense fil.

Després de l’obtenció de les dades es procedirà a la seua anàlisi per a obtenir-ne indicadors d’interès que permetran realitzar una gestió turística innovadora de les platges i oferir als turistes informació nova, no disponible fins ara.

Segons José Pelegrí, responsable del projecte, investigador i professor del Grau en Telecomunicacions de la UPV en el Campus de Gandia “s’està dissenyant tecnologia pròpia per als nodes de sensors basats en la IoT (Internet de les Coses) que permeta desenvolupar un prototip no comercial de baix cost, amb alimentació de l’ambient o ‘harvesting energy’ sense necessitat de manteniment i a molt baix consum d’energia i amb transmissió de dades sense fil. A través d’aquests nodes es transmetran les dades a la plataforma IoT, en el núvol i d’ací al servidor d’aplicacions. Així mateix, es dissenyarà una base de dades i aplicacions per a obtenir i analitzar indicadors dels quals no es disposa fins al moment”.


Sandra Barrancos Gregori

Tècnica de comunicació i màrqueting del Campus de Gandia.

 

Projecte finançat per:

 < Entrada anterior 
 Entrada següent > 
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
RSS
Flickr
SlideShare

Dones i ciència

Setmana de la Ciència

ciencialab

cienciapropera1

BANNER CIENCIA CERCANA_VLC

Diari d’un científic a Nova York

Producció científica