Un blog de Universitat Politècnica de Valéncia, Campus de Gandia.
Portada de la noticia

El port de Gandia avança en investigació

Amb el títol “Projecte integrador de les instal·lacions del port en la vida urbana i social de la població de Gandia”, el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit el Fòrum d’Economia Comarcal impulsat pel periòdic Levante-EMV amb la col·laboració de Valenciaport.

Cartel

El campus de Gandia, un referent en oceanografia

Aquesta trobada, inaugurada pel director del campus universitari, Jesús Alba, ha reunit agents institucionals, econòmics i socials per a abordar els reptes més importants del port de Gandia. Aquest espai, objecte d’una “constant i profunda transformació”, s’ha convertit en “referent de la investigació oceanogràfica”.

Vídeo Levante TV

En el Campus de Gandia sempre hem tingut clar que havíem de mirar cap a la mar”, ha declarat Alba. A més, l’anunci de la creació del nou centre de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO-CSIC), que aprofitarà tota la trajectòria d’èxit de la Unitat Mixta en Tecnologia per a Estudis Marins entre l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) i el Campus de Gandia, “és un fet que corrobora la gran faena realitzada”.

Mesa Jesús

D’altra banda, el director del Campus de Gandia ha recordat que fa dos anys es va implantar “el programa de doctorat en Ciència i Tecnologia Marina i Costanera, i per al curs que ve està previst posar en marxa el títol de Ciències i Tecnologies del Mar, dirigit a totes aquelles persones amb vocació d’endinsar-se en estudis marins”.

Sostenibilitat i investigació

En el fòrum també ha participat el professor i investigador en acústica submarina Víctor Espinosa. Durant la seua intervenció, ha explicat que des del Campus de Gandia es desenvolupen projectes a fi de promoure l’oceanografia, el medi ambient marí i l’ús eficient i sostenible dels recursos pesquers i aqüícoles.

Mesa Víctor

Així mateix, Espinosa ha avançat tres dels camps que abordarà el futur edifici d’investigació. En primer lloc, “s’abordarà la sostenibilitat de la pesca, tant en el vessant de compatibilitzar les captures com en la preservació de les espècies marines i del seu rendiment socioeconòmic. En segon lloc, i com també s’està fent a Gandia des de fa anys, s’implementaran les investigacions per a avançar en l’aqüicultura. I el tercer àmbit d’investigació es dirigeix a generar coneixements perquè les activitats humanes vetlen sempre pel bon estat del medi marí”.

Foto Ministra

La Unitat Mixta d’Investigació en Tecnologia per a Estudis Marins, creada per l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) i el Campus de Gandia, va iniciar la seua activitat l’any 2010 amb la finalitat d’aprofitar les sinergies sorgides a partir dels interessos d’investigació de l’IEO i les capacitats tecnològiques dels grups de la UPV. Actualment es desenvolupen projectes i actuacions conjuntes a fi de promoure l’oceanografia, el medi ambient marí i l’ús eficient i sostenible dels recursos pesquers i aqüícoles.

Foto piscina


Font: Laida Frasquet, periodista de l’Àrea de Comunicació del Campus de Gandia. Universitat Politècnica de València.

 < Entrada anterior 
 Entrada següent > 
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
RSS
Flickr
SlideShare

Dones i ciència

Setmana de la Ciència

ciencialab

cienciapropera1

BANNER CIENCIA CERCANA_VLC

Diari d’un científic a Nova York

Producció científica