Un blog de Universitat Politècnica de Valéncia, Campus de Gandia.

Revolucionant l’odontologia a través de la tecnologia

La forma de treball actual d’un dentista és molt diferent a la de fa vint anys. També succeeix amb l’experiència del pacient, que es beneficia de tractaments menys lesius i molt més eficients. El desenvolupament tecnològic ha permès una gran evolució de l’odontologia, que actualment resulta imparable i dibuixa un horitzó encara més ple de possibilitats per a la millora de tractaments, cirurgies i assistència al pacient.

El IV Simposi de la Càtedra IVIO de la Universitat Politècnica de València, celebrat el passat 26 d’abril al Campus de Gandia de la UPV, va mostrar a professionals i estudiants les tècniques i investigacions capaces de transformar la implantologia oral i la periodòncia. Una intensa jornada en la qual es va detallar des d’un punt de vista multidisciplinari l’enorme potencial de la tecnologia aplicada al sector odontològic.

La jornada va estar estructurada en tres blocs. Els dos primers van tractar els avanços en l’aplicació de noves tecnologies en odontologia multidisciplinària i el tercer va comptar amb una taula redona sobre escàners intraorals i ponències sobre els últims avanços en medicina estètica dental. El simposi va ser inaugurat per Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV, i Joan Faus, director de l’Institut Valencià d’Investigacions Odontològiques (IVIO), va exercir com a presentador dels ponents.

Francisco Camarena, director de la Càtedra IVIO-UPV, va clausurar la ponència. La resta dels ponents participants van ser professionals amb extensa experiència en els camps professional i investigador de l’odontologia. A més, l’esdeveniment va comptar amb la col·laboració de les empreses Odontosix MSDI i DentalCost.

PRIMER I SEGON BLOC: AVANÇOS EN L’APLICACIÓ DE NOVES TECNOLOGIES EN ODONTOLOGIA INTERDISCIPLINÀRIA

Somriures en creixement: Estratègies per a xicotets pacients. Impartit per Magda Faus, especialista en ortodòncia i ortopèdia i directora del màster en Ortodòncia i Ortopèdia Dentofacial de l’IVIO.

Harmonia Facial: Integrant l’Estètica Mèdica en Odontologia. Impartit per Aitana García, especialista en medicina familiar i comunitària i professora de l’Expert en Rejoveniment Facial de l’IVIO.

Èxit en estètica dental: Nous materials i tècniques. Impartit per Ana Roig, experta en odontologia restauradora i directora de l’Expert Estètica Dental de l’IVIO.

La tecnologia, la nostra aliada en odontologia conservadora. Impartit per Juan Navarro, co-director del Màster en Endodòncia i Estètica Dental de l’IVIO.

Intel·ligència artificial en l’odontologia del futur. Impartit per Carles Deusa, director de màrqueting.

TERCER BLOC: ESCÀNERS INTRAORALS I PONÈNCIES SOBRE ELS ÚLTIMS AVANÇOS EN MEDICINA ESTÈTICA DENTAL

Taula redona: Quin escàner intraoral trie? Moderat per Lorena Milvaques, diplomada en infermeria i professora de l’Expert en Rejoveniment Facial de l’IVIO. Amb la participació de tres doctors d’Odontosix  MSDI: Rafael Vila, director del Màster en Odontologia Digital, Implantologia i Estètica de l’IVIO; Alberto Picó, professor de l’Expert Universitari en Pròtesi Fixa-Rehabilitació Oral de l’IVIO, i Miguel Escamilla.

De la planificació a la restauració digital en implantologia. Impartit per Rafael Vila i Alberto Picó.

LLIURAMENT DEL PREMI DE LA CÀTEDRA IVIO-UPV AL MILLOR TFG 2023

Prèviament a la cloenda del simposi, s’ha realitzat l’acte de lliurament del VII Premi al Millor TFG/TFM en el Camp de la Tecnologia Odontològica a María de la Rosada Gil Morcillo, graduada en odontologia per la Universitat de València  (promoció 2018-2023). La distinció li va ser lliurada per Joan Faus.

La convocatòria de la vuitena edició d’aquest premi es pot realitzar fins al 31 de desembre. El premi, valorat en 1.000 euros, permetrà exposar el TFG o TFM guanyador en un congrés, simposi o jornada especialitzada en el camp de la tecnologia odontològica.


Més informació i consulta sobre els projectes d’investigació de la Càtedra IVIO-UPV escrivint a Francisco Camarena, professor i investigador al Campus de Gandia UPV: fracafe@fis.upv.es.

Pots seguir l’activitat de la Càtedra IVIO-UPV en el seu: blog / Twitter / Facebook

 < Entrada anterior 
 Entrada següent > 
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
RSS
Flickr
SlideShare

Dones i ciència

Setmana de la Ciència

ciencialab

cienciapropera1

BANNER CIENCIA CERCANA_VLC

Diari d’un científic a Nova York

Producció científica