Un blog de Universitat Politècnica de Valéncia, Campus de Gandia.

Safor Salut i l’empresa ionclinics impulsen projectes innovadors sobre neuromodulació no invasiva

El programa de cooperació “Safor Salut”, iniciativa conjunta entre el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), FISABIODepartament de Salut de Gandia, FISABIO-HACLE La Pedrera  i la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), ha organitzat un taller de cocreació “Innovar en l’aplicació mèdica de la neuromodulació no invasiva”

L’esdeveniment va tenir per objectiu aportar informació sobre l’estimulació transcraneal per corrent directe, per a incentivar la proposta de projectes d’investigació i innovació en col·laboració entre el personal investigador, sanitari, universitari, empreses i professionals, incloent també la participació d’associacions de pacients. Es van plantejar dos possibles focus: dolor crònic i salut mental.

Foto sala

En el taller Victoria González Gutiérrez, Medical Devices Manager d’ionclinics, empresa valenciana líder en el desenvolupament de dispositius de neuromodulació, va abordar l’evidència científica i els resultats de la pràctica clínica d’aquesta tecnologia, que va quedar reforçada per la visió del Dr. Francisco Mira sobre tractaments innovadors basats en aquesta.

Foto Victoria

Posteriorment Minerva Morales Rodríguez, presidenta d’AVAFI (Associació Valenciana d’Afectats de Fibromiàlgia), Luisa Arias Santiago representant d’AFISA (Associació de Fibromiàlgia de la Safor) i Luisina Daives / Adèle Odienne d’AMADEM (ONG per la Salut Mental de la Marina Alta), van aportar la visió del/de la pacient, tant en patologies de dolor crònic com de salut mental. Van parlar sobre la permeabilitat en la introducció de tractaments, així com exemples de projectes innovadors en els quals participen per a millorar la qualitat de vida, des de les associacions de pacients.

Finalment, es va realitzar una dinàmica de cocreació conjunta en la qual van sorgir idees de possibles projectes, en cooperació amb tots els socis de l’entorn Safor Salut, amb l’objectiu final de generar projectes innovadors.

Han participat activament en el taller representants de Fisabio, Campus de Gandia (UPV), Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), personal investigador de la UPV i IBV, Ajuntament de Gandia, Departament de Salut de Gandia, Departament de Salut de la Ribera, HACLE La Pedrera, Departament de Salut de València Clínic-Malva-rosa, Hospital Vithas Medimar, associacions de pacients (Amadem, Afisa i Avafi), i l’empresa ionclinics. A més, s’ha comptat amb el suport de la consultora aliasgroup.

INNOVACIÓ I REPTES SANITARIS

Els tallers de cocreació estan especialment enfocats a aquelles idees que requereixen un treball de creativitat i desenvolupament en el qual és necessària la participació de diversos socis per a dur-lo a terme. Són tallers en què professionals amb diferents perfils participen en l’anàlisi de la situació, generant divergència, proposant com poden participar en el desenvolupament i diferents vies de solució, que acaben estructurant-se en la definició d’un o diversos projectes d’investigació o innovació col·laboratius.

NOVES IDEES I REPTES

Si tens una idea de projecte i necessites un soci de l’entorn sanitari, universitari, empresarial o social per a dur-lo a terme, introdueix la teua idea en saforsalut.es/idees-reptes i t’ajudarem a trobar-lo. A més, pots veure les idees introduïdes i participar activament col·laborant en la seua posada en marxa.


Equip Safor Salut

Campus de Gandia (UPV): Pilar Sánchez | psanche@upv.es  

FISABIO: María Prada | maria.prada@fisabio.es Amparo Arlandis |  amparo.arlandis@fisabio.es

Amparo Estruch |  amparo.estruch@fisabio.es

Empreses-FAES: Josep Miquel Juan | mjuan@cev.es Fina López | finalopez@faesafor.com

 < Entrada anterior 
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
RSS
Flickr
SlideShare

Dones i ciència

Setmana de la Ciència

ciencialab

cienciapropera1

BANNER CIENCIA CERCANA_VLC

Diari d’un científic a Nova York

Producció científica