Nuria Martínez i Daniel Ausina, graduats en odontologia per la Universitat de València i Màster en Periodòncia i Osteointegració en iViO, realitzaran la seua tesi doctoral en el marc de la Càtedra UPV-iViO del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.
Nuria Martínez: “Es tracta d’una oportunitat molt gran comptar amb el suport d’aquesta càtedra.”
Martínez va decidir estudiar odontologia pel seu interès pel camp de la salut des que era xiqueta. Una vegada que va iniciar el grau no li “va poder agradar més i estava encantada”, adonant-se que era la seua vertadera vocació.
Valora molt l’oportunitat de comptar amb el suport de la càtedra per a continuar investigant i ampliar els seus coneixements, així com contribuir a la comunitat científica. Martínez espera trobar en la Càtedra iViO-UPV “una estada enriquidora i molt productiva per a aprofitar al màxim” amb la finalitat de continuar amb la seua formació. Considera que “el bagatge important” quant a investigació de la iViO-UPV en la formació de nous odontòlegs en tots els àmbits i l’esforç dels seus professionals, que s’esforcen al màxim perquè la formació “siga de qualitat i de la major contemporaneïtat possible”, influirà molt positivament en la realització de la seua tesi doctoral.
Dins de les seues inquietuds respecte a la tesi, que serà dirigida pel Dr. Joan Faus, sent predilecció perquè aquesta se centre en l’evolució dels teixits en diferents situacions després de la cirurgia. Una vegada realitzada la tesi, Martínez vol continuar formant-se i no descarta dedicar-se a “contribuir amb l’aprenentatge de nous odontòlegs”.
Daniel Ausina: “El fet de poder comptar amb les instal·lacions i els coneixements dels professionals de la UPV i d’iViO m’ajudarà molt en el desenvolupament de la meua tesi.”
Ausina, que compta a més amb un Postgrau d’especialista en implantologia per la UMH, es va decidir per estudiar odontologia perquè li permetia “una intervenció més directa amb el pacient” en comparació amb altres graus del camp sanitari.
Les seues motivacions per a iniciar la tesi en el marc de la Càtedra iViO-UPV van començar després de finalitzar els seus estudis de grau quan, segons Ausina, “ja no tens la pressió d’estudiar per a passar uns exàmens i comences a estudiar pel plaer d’aprendre”. La seua passió per la investigació està lligada a les innovacions contínues en odontologia, on “sempre estan eixint nous materials que moltes vegades no estan ben estudiats”, segons les seues pròpies paraules. Referent a això, el grafè és “considerat per molts com el material perfecte per a les pròtesis dentals, ja que resoldria totes les deficiències dels materials actuals”. Per aquesta raó, ha decidit estudiar els seus avantatges i inconvenients, així com les seues aplicacions reals, per a la realització de la seua tesi en la càtedra del Campus de Gandia. En particular, vol centrar aquest treball acadèmic, que serà dirigit pel Dr. Francisco Camarena i el Dr. Joan Faus, en l’estudi dels polímers de PMMA dopats amb grafè per a comprovar si són materials vàlids per a utilitzar com a pròtesis fixes implantosuportades definitives.
Per tot això, considera que el fet de poder comptar amb el personal, les instal·lacions i els coneixements dels professionals de la UPV i d’iViO l’ajudarà molt en el desenvolupament de la seua tesi. El seu objectiu principal serà formar-se “tant a nivell personal com professional per a poder oferir als pacients les millors tècniques i materials per a solucionar els seus problemes i millorar-ne la qualitat de vida”. Una vegada finalitzada la tesi, Ausina vol continuar la seua formació en periodòncia, cirurgia i pròtesi per a, textualment, “poder oferir als meus pacients el millor de mi”.
Més informació i consulta sobre els projectes d’investigació de la Càtedra IVIO-UPV escrivint a Francisco Camarena, professor i investigador al Campus de Gandia UPV: fracafe@fis.upv.es.
Pots seguir l’activitat de la Càtedra IVIO-UPV en el seu: blog / Twitter / Facebook