Un blog de Universitat Politècnica de Valéncia, Campus de Gandia.

Com afrontar el futur després de la DANA

Prestigiosos investigadors i investigadores de la Universitat Politècnica de València (UPV) en enginyeria hidràulica, planificació urbana, telecomunicacions i canvi climàtic, entre altres, han analitzat en mitjans de comunicació la tragèdia de la DANA i com afrontar el futur després d’aquesta catàstrofe natural.

Destaquem en aquesta entrada de blog algunes notícies de personal docent, investigador i titulat del Campus de Gandia (UPV).

Miguel Rodilla, expert en avaluació i gestió ambiental, insta a començar els treballs de restauració mediambiental després de la catastròfica DANA a l’Albufera , a causa de la pèrdua de profunditat. A més, ha advertit que els líquids contaminants derivats dels vehicles i les fàbriques són els elements “més greus”, encara que “no són perceptibles”.

En segon lloc, també cal retirar els plàstics arrossegats per l’aigua. En aquest sentit, tant els fems com els estris de les llars destruïdes per la DANA generen “efectes negatius” en la mar i l’Albufera, encara que “de menor impacte”.

Notícia completa: El biòleg Miguel Rodilla (UPV): “El principal problema de l’Albufera és que ara és més xicoteta” (El Economista, 6-11-2024)

Las inundacions provocades per la DANA han fet que arribe a la platja de Gandia una gran quantitat de canyes, fusta i productes hortícoles provinents de les riuades. Entre tot això, també ha arrossegat un gran nombre de residus contaminants a la mar: suro, plàstics, vidre…

Voluntaris de la platja, un grup de més de 300 persones de la UPV que ajuda a afectats per la DANA i realitzen neteges de zones naturals afectades, dirigits per Miguel Rodilla i en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia, han realitzat una primera neteja de la platja de Gandia i una segona a la platja de l’Ahuir.

Rafael Delgado, expert en gestió forestal, assegura que la DANA que ha afectat la Comunitat Valenciana en els últims dies ha sigut “la crònica d’una desgràcia anunciada” perquè es donaven “tots els factors de risc perquè passara, i només faltava l’oportunitat”. A més, adverteix que aquests esdeveniments climatològics “continuaran ocorrent” i que “probablement amb més virulència” mentre “no siguem capaços d’ensenyar la pluja a ploure”.

Notícies completes:

Al meu país, la pluja… – UPV Innovació (UPV Innovació, 8-11-2024)

“No tenim consciència de risc. Volem que la naturalesa s’adapte a nosaltres i no, nosaltres a ella” (Cadena SER, 8-11-2024)

El professor Rafael Delgado (UPV): “No té cap sentit que la gent faça exactament el que no hauria de fer perquè no coneix el protocol” (El Economista, 6-11-2024)

Expert diu que la DANA va ser “la crònica d’una desgràcia anunciada”: “Es donaven tots els factors de risc” (TelePrensa, 5-11-2024)

Entrevista a Ferran Dalmau, enginyer ambiental per la UPV ,especialista en sostenibilitat i canvi climàtic //La devastadora tempesta a València, experts alerten sobre el canvi climàtic i la necessitat d’autoprotecció (À Punt – ELS NOTÍCIES DEL MATÍ, 31-10-2024, 10.28)

Desenvolupament de nous projectes d’investigació i innovació

En resposta als recents esdeveniments causats per la DANA a la Comunitat Valenciana, des de la UPV desitgem impulsar el desenvolupament de projectes d’investigació i estudis que aborden aquesta problemàtica. 

Per a facilitar noves col·laboracions entre personal investigador, tant de la UPV com d’altres universitats i centres d’investigació, així com amb empreses o altres institucions, disposem d’un espai en la web on podràs expressar l’interès a sumar talent a les teues idees de projectes relacionats amb la DANA.

Si necessites un/a col·laborador/a especialitzat/a en la UPV, t’animem a completar una expressió d’interès a través d’aquest enllaç.

Esperem que aquesta iniciativa fomente col·laboracions fructíferes i ajude a abordar els reptes i solucions a les quals s’enfronta el nostre territori.
Per a més informació podeu contactar amb nosaltres a través d’aquest mail:
psanche@upv.es (Pilar Sánchez del Campus de Gandia-UPV).

 < Entrada anterior 
 Entrada següent > 

Comments are closed.

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
RSS
Flickr
SlideShare

Dones i ciència

Setmana de la Ciència

ciencialab

cienciapropera1

BANNER CIENCIA CERCANA_VLC

Diari d’un científic a Nova York

Producció científica