Campus de Gandia Ciencia

Eyesynth i UPV, el valor de l’excel·lència acadèmica

Va ser a l’Argentina on em vaig graduar com a Enginyer en Electrònica, però després en començar la meua cerca per a especialitzar-me en Sistemes de Processament Digital de Senyals basats en dispositius FPGA vaig conèixer el Grup d’Investigació de Sistemes Digitals (GISED) situat al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV).

Molt motivat i interessat a voler formar-me amb ells, vaig obtenir una beca d’estudis i vaig començar la meua aventura a Espanya. Primer vaig realitzar el Màster i després el Doctorat de Sistemes Electrònics de la UPV. Va ser en el laboratori del GISED i sota la tutoria dels doctors Vicenç Almenar i Javier Valls on realitze la meua tesi doctoral Algorismes i arquitectures maquinari per a la implementació d’OFDM en sistemes de comunicacions òptics, menció Cum laude.

Durant alguns anys seguisc treballant com a investigador al Campus de Gandia, en temes relacionats amb sistemes de comunicacions digitals. En aquesta etapa d’investigació vaig conèixer molta gent: professors, tècnics i companys de laboratori, amb els quals avui en dia encara mantinc el contacte.

A principis de 2021 es presenta l’oportunitat d’un nou desafiament, canviar el meu rol d’investigador per a per a ser el CTO en una companyia de gran impacte social, alguna cosa que des de jove sempre m’ha inquietat. La tasca era dissenyar un nou maquinari i vaig pensar en alguns companys del grup d’investigació del Campus de Gandia per a completar el departament d’enginyeria. Integrats en l’equip de la companyia Eyesynth, hem desenvolupat unes ulleres intel·ligents per a cecs o persones amb baixa visió. Eyesynth és una empresa emergent de Castelló que busca millorar la vida d’aquest col·lectiu a través de la tecnologia. Després de deu anys de desenvolupament, hem aconseguit arribar a l’etapa de comercialització, portant al mercat el nostre primer model d’ulleres intel·ligents NIIRA.

Smartglasses NIIRA

És el cas de Ferran Mascarell Català, titulat del campus, que s’encarrega del desenvolupament de maquinari i programari. També col·labora en el departament d’enginyeria que dirigisc, Francisco García Herrero en tasques d’investigació vinculades a intel·ligència artificial. Francisco és un flamant graduat de la UPV, va obtenir el Premi Nacional al millor expedient acadèmic. Tots dos van cursar els seus estudis d’enginyeria en telecomunicacions i el màster al Campus de Gandia.

A través de les ulleres intel·ligents NIIRA, en Eyesynth busquem millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat visual gràcies a un avançat sistema de visió estereoscòpica i processament de so que permet, a les persones usuàries, interpretar el seu entorn en 3D mitjançant un llenguatge auditiu. Aquest sistema, únic en la seua classe, tradueix les imatges captades per les càmeres en informació auditiva fàcilment comprensible, a més, permet la navegació i la interacció en diversos entorns.

Premis rebuts

En aquests últims anys, després de molta faena i esforç hem aconseguit grans avanços que han donat els seus fruits. Al llarg d’aquest temps hem guanyat més d’una vintena de premis internacionals, sent els més recents el prestigiós premi IF Design Awards (Berlín) pel disseny de les nostres ulleres; i al febrer d’enguany la Fundació Toyota Mobility (TMF) ens va convidar a participar en el seu concurs anual Mobility for all. Ara tenim un gran desafiament per davant ja que hem quedat seleccionats com a finalistes i competirem amb altres 9 empreses (6 japoneses i 3 europees) per un lloc per a la segona fase d’aquest apassionant concurs.

Al Japó, i juntament amb Toyota, el pròxim 16 i 17 de novembre presentarem NIIRA al públic invident nipó. És una gran oportunitat, i un pont perquè moltes més persones puguen conèixer el desenvolupament que estem portant endavant des de la Comunitat Valenciana , en Eyesynth.

Julián S. Bruno (CTO) I Antonio Quesada (CEO) en els IF Awards 2024, Berlín

El meu pas per la UPV em va forjar com a especialista i investigador en sistemes electrònics, i gràcies a això avui puc dirigir l’enginyeria d’aquest gran projecte al costat d’un gran equip.

Julián Santiago Bruno

CTO Eyesynth

Exit mobile version