El programa “Safor Salut”, iniciativa conjunta entre la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), i la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), prepara la seua primera Píndola Tecnològica amb una sessió online dedicada a la Intel·ligència Artificial aplicada al camp sanitari. Un esdeveniment que tindrà lloc el dijous dia 1 d’octubre des de les 13.00 hores fins a les 14.30 hores, a través de la plataforma Zoom.
Amb l’objectiu d’aportar informació per a incentivar la proposta de projectes d’investigació i innovació cooperatius entre els tres agents, aquesta primera píndola està dirigida al personal del Departament de Salut de Gandia i de l’Hospital la Pedrera de Dénia, amb inquietuds per a explorar millores en l’atenció de pacients i la salut global de la població sobre la base d’aquesta tecnologia, al personal investigador del Campus de Gandia (UPV) i a les empreses de la Safor amb capacitats per a ajudar i idees o reptes aplicats a aquest sector i la IA; així com a totes les persones que, de forma general, estiguen interessades a conèixer les implicacions d’aquesta innovació tecnològica en l’àmbit sanitari.
Durant la jornada es tractaran els conceptes bàsics de la Intel·ligència Artificial en la seua àmplia accepció (incloent-hi machine learning, big data, etc.), s’identificaran els camps de potencial aplicació en l’entorn mèdic-hospitalari del Departament de Salut de Gandia i s’analitzaran les restriccions de la seua aplicació sobre dades mèdiques, aportant experiències de projectes reals aplicats en el camp mèdic com a exemple inspirador per a la proposta de nous projectes.
PROGRAMA
13.00 h a 13.10 h Objectius de la jornada i com canalitzar expressions d’interès de possibles projectes relacionats amb la Intel·ligència Artificial. Equip tècnic Safor Salut.
13.10 h a 13:30 h Intel·ligència Artificial aplicada al sector salut. Conceptes, camps de potencial aplicació en l’entorn mèdic-hospitalari, i reptes en l’ús de dades mèdiques. Jon Ander Gómez, expert en Intel·ligència Artificial de la UPV.
13.30 a 14.15 h Aplicacions de la Intel·ligència Artificial. Aprenent a identificar problemes abordables a través de l’experiència d’altres:
- 13.30 a 13.45 h Projecte “El procés Terminal en el pacient oncològic”, Ana Myriam Seva Llor, Hospital Vega Baixa d’Oriola.
- 13.45 a 14.00 h App INTEMASC (UPV-Fisabio). Jaime Lloret i Jesús Tomás, experts en sensors i Intel·ligència Artificial amb aplicacions mèdiques del Campus de Gandia (UPV).
14.00 a 14:15 h Aplicació de la IA a dades mèdiques en processos d’ajuda al diagnòstic mèdic. Importància de la qualitat i homogeneïtzació de les dades. Maryna Danylyuk . Empresa Veratech.
- 14.15 a 14.30 Aplicació de la IA en la interacció amb pacients. Sistemes d’assistència virtual basats en IA. Fernando Pérez. Empresa Aunoa.
- 15 a 14:25 h Debat.
14.25 a 14.30 h Tancament de la jornada. Joaquín Miñana, Gerent de l’Hospital Francesc de Borja de Gandia.
Per a accedir a la sessió serà imprescindible inscriure’s emplenant el formulari d’inscripció.
UN PAS MÉS CAP A LA CO-CREACIÓ
El projecte “Safor Salut” inclou en el seu pla d’actuació la realització de Píndoles Tecnològiques enfocades a la generació de noves idees o reptes i a la detecció de necessitats no cobertes i oportunitats basades en tecnologies capdavanteres amb gran potencial d’impacte en l’àmbit de la salut, a més de la creació de sinergies entre els agents d’innovació i participants de la sessió.
Després de la priorització de les idees i reptes captats, el següent pas en el programa de la iniciativa és el desenvolupament de les diferents propostes en tallers de co-creació per a la dinamització de projectes cooperatius que donen lloc a productes i serveis innovadors basats en necessitats sanitàries alineades amb l’estratègia dels reptes AVI i RIS3.
NOVES IDEES I REPTES
Si tens una idea de projecte o solució relacionada amb l’àmbit de la salut i necessites un soci de l’entorn sanitari, universitari o empresarial per a dur-lo a terme, envia la següent fitxa a l’equip Safor Salut per mail i t’ajudarem a trobar-lo.
EQUIP SAFOR SALUT
Campus de Gandia (UPV): Pilar Sánchez | psanche@upv.es, Neus Montoro | niemones@upv.es
FISABIO-DS Gandia: María Prada | prada_marmar@gva.es, Amparo Arlandis | arlandis_ampviy@gva.es, Elena Carrió | carrio_elearg@gva.es
Empresas-FAES: Fina López | info@faesafor.com
Projecte finançat per: