Campus de Gandia Ciencia

Campus Salut Gandia

Amb la finalitat d’atraure talent multidisciplinari en l’àmbit de la salut, la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Ajuntament de Gandia van organitzar el Campus Salut Gandia.

Es tracta d’“un hackathon universitari amb l’objectiu de motivar i inspirar estudiants de qualsevol titulació i universitat, així com a totes aquelles persones interessades en el camp de la innovació en salut, benestar i emprenedoria”, ha explicat José Millet, professor de la UPV.

En la presentació de l’esdeveniment va participar José Pelegrí (secretari del Campus de Gandia), Rosa Andrés (gerent del Departament de Salut de Gandia), Jose Manuel Prieto (alcalde de Gandia) i José Millet (organitzador de l’esdeveniment en el marc de l’EIT Health). Va comptar amb el suport i col·laboració del programa Safor Salut.

30 hores ininterrompudes

Durant l’esdeveniment, que es va desenvolupar el 29 il 30 d’abril, estudiants procedents de diferents universitats i empreses del sector sanitari van combinar aprenentatge i resolució de reptes relacionats amb la salut i el benestar. Per a això van comptar com a guies i mentors amb especialistes en ChatGPT, Intel·ligència Artificial, no-Code, creativitat, innovació i models de negoci.

114 persones inscrites en la seua majoria estudiants de grau i doble grau, de màster, de doctorat i de cicle superior. 62 van superar les diferents fases de l’Hackathon . Per Universitats, al voltant d’un 60% pertanyien a la UPV (amb representació dels 3 campus: Vera, Gandia i Alcoi) i més d’un 21% de la Universitat Carles III de Madrid.

Reptes de salut i benestar

En la preparació i execució del hackathon va col·laborar activament l’Hospital U. Francesc de Borja de Gandia, definint els reptes i recopilant la documentació i les dades que es van facilitar en la competició.

El repte creatiu va ser L’hospital del futur, des d’una perspectiva àmplia: manera d’interaccionar amb el/la pacient, el/la pacient com a gestor de la seua pròpia salut, nous espais i ambients, el paper de la Intel·ligència Artificial i la predicció, gestió d’alarmes, etc. Tot això sense perdre la humanització del servei i la sostenibilitat de sistema.

Com a repte analític podien triar entre consultes, radiologia o quiròfans.

En consultes es va plantejar reduir els temps d’espera de les persones en un hospital quan aquests van a consultes externes. Identificar noves maneres d’interaccionar.

En radiologia l’objectiu era organitzar els serveis d’imatge mèdica de l’hospital per a fer-los més eficients tenint en compte tant la demanda programada com la urgent. Identificar noves maneres d’interaccionar i de mesurar.

En quiròfans es pretenia analitzar l’optimització de l’ús dels quiròfans tenint en compte els diversos aspectes que influeixen i els diferents actors que hi intervenen. Recomanacions per a millorar la recollida de dades, comunicació i coordinació.

Per a la seua gerent, Rosa Andrés, el Campus Salut Gandia “ha permès plantejar idees i aportar solucions innovadores factibles en l’àmbit de la salut”.

El Campus Salut Gandia va començar a les 10 hores del dissabte, 29 d’abril, i es va desenvolupar de manera ininterrompuda fins a les 14 hores del diumenge, 30 d’abril, en l’Espai Baladre de la Platja de Gandia.

El primer premi va ser per a un equip d’estudiants d’Enginyeria Biomèdica de la Universitat Politècnica de València (UPV). El segon premi per a un grup d’estudiants  de la Universitat Carles III de Madrid. I 3 accèssits per a un grup de doble grau Informàtica-ADE (UPV), un altre de Ciències Ambientals (Campus de Gandia) i Informàtica i un altre d’Enginyeria  de Telecomunicacions i Biomèdica de la UPV.

Més informació sobre aquest esdeveniment en: https://campussaludgandia.com/primera-edicion/


Organitza per:

Col·labora:

Patrocinat per:

Exit mobile version