Campus de Gandia Ciencia

Píndola tecnològica: Pròtesis i implants a mida

El programa de cooperació “Safor Salut”, iniciativa conjunta entre el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), FISABIODepartament de Salut de Gandia, FISABIO-HACLE La Pedrera, i la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), celebrarà una píndola tecnològica sobre pròtesis i implants a mida el dimecres 29 de març, de 13.00 a 14.30 hores, de manera presencial a l’Hospital U. Francesc de Borja (Gandia) i també en línia per webex.

Per a assistir i connectar-se a la sessió és imprescindible inscriure’s emplenant el formulari d’inscripció.

Les noves tecnologies de fabricació additiva estan suposant una vertadera revolució en el sector de les pròtesis i implants, ja que permeten el desenvolupament personalitzat a pacients concrets. Aquesta tècnica ja està completament desenvolupada pel que fa a protocols, tecnologia i programari, i el seu ús tendirà a generalitzar-se a curt/mitjà termini pels beneficis que presenta, tant per al propi sistema sanitari, com per a pacients i personal sanitari.

Que la pròtesi o implant s’adapte a la persona i no la persona a la pròtesi, i es puga fer un seguiment personalitzat, és una vertadera revolució ja que permet reconstruir perfectament la biomecànica natural de la zona afectada i a més permet enfrontar-se a reptes per als quals fins ara no hi havia una solució disponible.

A més, aquesta tècnica permet:

OBJECTIU

L’esdeveniment té per objectiu aportar informació que incentive la proposta de projectes d’investigació i innovació en col·laboració de personal investigador, personal sanitari, empreses, instituts tecnològics, associacions de persones i pacients.

Per a això en la jornada es parlarà sobre els protocols a seguir per a desenvolupar una pròtesi o implant a mida, la tecnologia disponible de desenvolupament i seguiment, els materials, els tractaments a realitzar, les certificacions necessàries, i conèixer de primera mà idees de nous projectes, casos d’èxit, així com identificar potencials projectes d’R+D+i conjunts centrats en els processos de desenvolupament i seguiment de pròtesi i implants a mida.

DIRIGIT A

Professionals relacionats amb el desenvolupament, aplicació i seguiment d’implants i pròtesis a pacients, gestors d’hospitals, especialistes en l’àrea de traumatologia, rehabilitació, odontologia i de manera especial aquelles persones i professionals que s’enfronten a requisits molt específics en la seua pràctica diària.

PROGRAMA

13.00 h. Safor Salut, objectius de la píndola i com canalitzar reptes i idees de projectes d’R+D+i relacionats amb implants i pròtesis a mida i els seus processos de desenvolupament.

Equip tècnic Safor Salut

13.10 h Pròtesis i implants a mida: beneficis que aporten, procediments i protocols, tecnologia disponible, materials, tractaments i certificacions.

Francisco Pérez Carrio, CEO Fresdental Innovació i Manufactures

Casos d’aplicació de pròtesi i implants a mida:

José Antonio Diego Leyda, Enginyer de Producte i Procés en Fresdental

13.40 h Projectes per a potenciar la innovació en pròtesis i implants a mida en la sanitat valenciana.

Aplicació de realitat mixta que millora la precisió en implants de pròtesis de maluc

Desenvolupament d’una aplicació per a Hololens 2 que permeta el seguiment de les deformitats del raquis (cifo-escoliosi)

Damián Mifsut Miedes, cap de servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital U. Francesc de Borja de Gandia

App de realitat augmentada per a la col·locació d’implants dentals

Joan Faus López, Càtedra IVIO-Campus de Gandia (Universitat Politècnica de València)

14.00 h. Finançament públic de projectes d’investigació i innovació sanitaris

Francisco Oltra Landete, Àrea de projectes de Fisabio

14.15 Debat

14.25 h. Tancament de la jornada.

Rosa Andrés Lozano, gerent del Departament de Salut de Gandia

NOVES IDEES I REPTES

Si tens una idea de projecte i necessites un soci de l’entorn sanitari, universitari, empresarial o social per a dur-lo a terme, introdueix la teua idea en saforsalut.es/ideas-retos i t’ajudarem a trobar-lo. A més, pots veure les idees introduïdes i participar activament col·laborant en la seua posada en marxa.

EQUIP SAFOR SALUT

Campus de Gandia (UPV): Pilar Sánchez | psanche@upv.es

FISABIO: María Prada | prada_marmar@gva.es, Amparo Arlandis | arlandis_ampviy@gva.es,

Amparo Estruch | amparo.estruch@fisabio.es , Elena Carrió | carrio_elearg@gva.es, Silvia Llàcer | llacer_sil@gva.es

Empreses-FAES: Josep Miquel Juan mjuan@cev.es , Fina López | info@faesafor.com

 

Organitza:

Col·labora:

Exit mobile version