Campus de Gandia Ciencia

Diverteix-te i aprèn en CiènciaLab

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) celebra la quarta edició de CiènciaLab aquest curs acadèmic. L’activitat es dirigeix a estudiants de 3r i 4t de l’ESO, i té com a objecte despertar vocacions científiques i tecnològiques entre les persones més joves, tal com ha indicat el subdirector de Promoció i Comunicació del campus, Josep Àngel Mas.

Amb aquest propòsit, s’organitzen tallers científics i tecnològics impartits per docents universitaris. Promoguda per l’Àrea de Comunicació de la UPV, la iniciativa es desenvolupa en els tres campus de la Politècnica -a Alcoi, Gandia i Vera- al llarg del curs. I, en cadascun dels campus, l’oferta de tallers s’adapta a les àrees d’investigació del centre universitari.

Segons Mas, “el nombre de tallers i estudiants que participen en CiènciaLab ha anat augmentant progressivament, arribant als 400 que rebem al Campus de Gandia l’any passat, procedents de centres de la Safor, la Marina Alta o la Ribera”. Així que, gràcies a l’èxit obtingut, en aquesta nova edició “CiènciaLab ofereix més sessions i més varietat de tallers”.

Tallers de divulgació i formació científica

Durant el primer quadrimestre del curs, CiènciaLab se celebra durant els mesos d’octubre, novembre i desembre. En aquest període, s’estan impartint tres dels set tallers oferits: “Un viatge virtual al voltant del món: integració de GNSS en Google Earth”, a càrrec del professor Jesús Martí; “Modelització i lluita contra els incendis forestals”, amb Rafael Delgado i “Taller de precinema: principis visuals i joguets òptics”, per la professora Sandra Martorell.

En aquest últim taller han participat estudiants del centre educatiu María de los Angeles Suárez de Calderón, del Grau de Gandia. Durant la sessió, l’alumnat ha pogut aprendre els principis visuals que van servir d’inspiració per a la creació del cinematògraf. Així mateix, han conegut i confeccionat alguns dels jocs més populars del segle XIX, que parteixen d’aquests principis i que van causar furor entre menuts i adults, com són: el taumatrop, el zootrop o el praxinoscopi, que avui s’entenen com a antecessors del cinema.

Segon quadrimestre de CiènciaLab

En el segon quadrimestre (febrer, març i abril) es desenvoluparà la resta de les propostes previstes al Campus de Gandia: “En què consisteixen les tecnologies interactives i immersives?”, a càrrec del professor Fernando Boronat; “Estudi del medi ambient mitjançant imatges de satèl·lit”, per Javier Estornell; “Vull ser podcaster” amb Raúl Terol i “Construeix la teua pròpia antena wifi”, taller impartit per les professores Xelo Part i Amparo Girona.


Font: Laida Frasquet Pascual. Periodista de l’Àrea de Comunicació UPV.

Exit mobile version