Per què vas voler estudiar acústica?
Vaig començar estudiant Comunicació Audiovisual, especialitzant-me en so. És ací on vaig tenir el meu primer contacte amb l’acústica en general i em va interessar molt. Vaig continuar especialitzant-me en acústica fins fer un Màster en Investigació en aquest camp.
Què et va animar a sol·licitar les ajudes per a realitzar la tesi doctoral en una empresa?
Durant els meus estudis he anat interessant-me cada vegada més en el món de la investigació i tenia dubtes de si preferia fer una tesi o treballar en una empresa en el departament d’R+D+i . Quan es va presentar l’oportunitat per a realitzar una tesi doctoral en iViO em va semblar que era un bon compromís. És una bona manera de repartir el treball entre teoria i aplicació concreta. A més, el fet de tenir en ment que una empresa compta amb el meu treball de tesi em motiva molt.
Quines són les teues expectatives a l’hora de fer la tesi en iViO?
D’una banda, una de les meues expectatives a l’hora de fer la tesi en una empresa és dedicar gran part del treball al vessant experimental i estar activament en contacte amb l’empresa. D’altra banda, tenint una formació en acústica, tinc moltes expectatives per a aprofundir els meus coneixements en odontologia.
Per què vols desenvolupar la teua tesi en el camp dels ultrasons?
En acústica, diversos camps em resulten molt interessants i últimament he tingut l’oportunitat de saber una mica més sobre els ultrasons i les seues aplicacions a través de projectes, pràctiques i també a través de gent del meu entorn que treballa amb ells. De fet, moltes de les aplicacions em fascinen, especialment les aplicacions al sector mèdic que és un sector delicat i complex i sobretot un sector que mereix un progrés continu.
L’ús d’ultrasons permetrà principalment una substitució dels mètodes invasius existents, en cas d’intervenció quirúrgica o nocius, en cas de l’ús reiterat de radiografia, per exemple. Tambén permetrà l’obtenció d’imatges mèdiques precises. En conseqüència, l’ús dels ultrasons permetrà un millor diagnòstic, un millor seguiment i sobretot és més segur per a les dents o, en el meu cas, per a la regeneració òssia.
Una vegada que finalitzes el doctorat, a què et vols dedicar?
La meua idea, inicialment, és continuar treballant en investigació en ultrasons aplicats al sector mèdic, però segurament m’obriré cap a altres camps de la medicina que usen els ultrasons.
Més informació i consulta sobre els projectes d’investigació de la Càtedra IVIO-UPV escrivint a Francisco Camarena, professor i investigador al Campus de Gandia UPV: fracafe@fis.upv.es.
Pots seguir l’activitat de la Càtedra IVIO-UPV en el seu: blog / Twitter / Facebook