Un blog de Universitat Politècnica de Valéncia, Campus de Gandia.

El sòl i els monòlegs científics protagonitzen l’XI Setmana de la Ciència

L’XI Setmana de la Ciència del Campus de Gandia que se celebrarà a partir del 12 de novembre del 2015 comptarà amb dos clars protagonistes: els sòls i la divulgació científica a través de l’humor. Tampoc faltaran, com és habitual, tallers d’educació ambiental per a alumnes de secundària i tallers als laboratoris del Campus de Gandia relacionats amb les titulacions que s’imparteixen en aquesta universitat, així com una conferència sobre el fracking i els problemes que comporta.

2015, ANY INTERNACIONAL DELS SÒLS

L’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) va declarar 2015 com l’Any internacional dels sòls, un àrea d’estudi que compta amb importants investigadors i especialistes en el Campus de Gandia de la UPV.

El sòl és un recurs natural imprescindible per a la vida en el planeta i la sostenibilitat dels ecosistemes per les funcions i serveis que exerceix, tant en agricultura com al medi ambient.

EXPOSICIONS CIENTÍFIQUES

Del 12 al 25 de novembre en la Sala d’exposicions del CRAI (edifici biblioteca del Campus)

Exposición Suelos

L’exposició “Els Sòls i la Biodiversitat Forestal”, que ja ha visitat 25 universitats de tot el país, té com a objectiu principal mostrar la riquesa edafològica forestal a Espanya a través de 12 plafons que reflecteixen els 12 mesos de l’any. D’aquesta manera, la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl (SECS) se suma a l’Any internacional dels sòls i aprofita aquesta circumstància per a fomentar la conscienciació i la comprensió de la importància del sòl per a la seguretat alimentària i les funcions ecosistèmiques essencials. La inauguració oficial de l’exposició serà el dimarts 17 de novembre a les 12.30 h.

També es podrà visitar l’exposició del ‘Museu de Sòls’ d’ambients mediterranis i tropicals que ja ha estat uns mesos instal·lada en la segona planta de l’Edifici D del Campus. D’aquesta manera, les dues exposicions podran ser visitades simultàniament del 12 al 25 de novembre durant la Setmana de la Ciència.

CONFERÈNCIA “FRACKING: QUÈ ÉS I QUINS PROBLEMES COMPORTA”

Dimecres 18 de novembre a les 12.30 h. en la Sala de Conferències

El professor i investigador del Campus de Gandia, Miguel Rodilla, especialista en medi ambient, parlarà sobre els problemes derivats de la denominada fracturació hidràulica (fracking). Una conferència que pretén aclarir dubtes sobre aquest fenomen i alertar de les possibles conseqüències que es deriven de la seua aplicació en el sòl de les costes mediterrànies. Rodilla ha assessorat a diferents responsables públics sobre els efectes del fracking arran de la intenció de diverses empreses de realitzar aquestes pràctiques en el Golf de València durant els últims anys.

CONFERENCIA “LA PELL DEL MÓN: FUNCIONS I PROCESSOS DE DEGRADACIÓ DEL SÒL”

Dijous 19 de novembre a les 12.30 h. en la Sala de Conferències

Jaume Porta Semana ciencia Campus de Gandia

Jaume Porta, president de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl (SECS), i gran especialista en l’estudi de la degradació del sòl i la seua protecció, processos d’erosió i la salinització de perímetres irrigats, profunditzarà sobre el paper i la importància del sòl.

LA CIÈNCIA MÉS DIVERTIDA AMB THE BIG VAN THEORY

Divendres 20 de novembre a les 12.00 h. en l’Aula Magnathe big van theory Campus Gandia

The Big Van Theory (TBVT), és un grup de científics quae expliquen la ciència que ells mateixos realitzen d’una maner molt peculiar: amb humor. A través del gènere teatral del monòleg, aquests científics pugen a l’escenari al més pur estil “club de la comèdia”, fent un espectacle per a tots els públics “en el qual s’aprèn ciència al mateix temps que rius”, asseguren els components de TBVT.

En 2014, el grup va realitzar més de 250 actuacions a Espanya i diversos països estrangers com Suïssa, Itàlia, Brasil, Argentina, Anglaterra o República Txeca. El seu espectacle ha sigut vist per més de 20.000 persones i ara, per primera vegada a Gandia, es podrà gaudir del seu humor i experiència científica en el Campus.

LA SETMANA DE LA CIÈNCIA EN EL CAMPUS DE GANDIA


Més informació i contacte:

Sandra Barrancos Gregori
Comunicació i màrqueting del Campus de Gandia
C/Paranimf,1. 46730 Grau de Gandia (València) Spain
sanbargr@upvnet.upv.es  /  +34 679.309.656 ext:15333 /  Twitter: @campusgandiaupv

Patrocinat per:
Conselleria

 < Entrada anterior 
 Entrada següent > 
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
RSS
Flickr
SlideShare

Dones i ciència

Setmana de la Ciència

ciencialab

cienciapropera1

BANNER CIENCIA CERCANA_VLC

Diari d’un científic a Nova York

Producció científica